Özel Gereksinimli Çocuklarımız El Ele

Proje Ortakları: Halil İbrahim TOPBAŞ

Proje Dili: Türkçe

Yaş Aralığı: 8-15

Konular: Özel ihtiyaçlar Eğitimi-İlköğretim Okulu Konuları-Beden Eğitimi-Bilişim-Teknoloji- Müzik-Görsel Sanatlar

Proje Hakkında

Konya Milli Eğitim Müdürlüğünün "Konya 2023 hedefine El Ele " projesine istinaden Özel Eğitimde faaliyet gösteren okullar arasında iş birliğinin geliştirilmesi amacıyla Özel gereksinimli çocuklarımıza eğitim veren: dezavantajlı ve imkânı iyi olan okulların ortak olduğu, bu okullarda eğitim alan öğrencilerin, akademik, sosyal ve duygusal gelişimlerini arttırmak. Özel gereksinimli öğrenciye sahip velileri Eğitim sürecine dâhil etmek.

Hedefler

1.     Özel gereksinimli öğrencilere eğitim veren okullar arasındaki etkileşimi olumlu yönde artırmak,

2.     Projemiz süresince farklı derslerde arasında işbirliği yaparak özel ihtiyaçlara sahip öğrencilerimizin tüm branş derslerinde aktif katılımını sağlamak.

3.     Dezavantajlı okulların desteklenmesini sağlamak,

4.     Okullardaki akademik başarıyı artıracak ortak faaliyetler düzenlemek,

5.     Okullarda veli, öğrenci, öğretmen iletişimini, okullar arası sosyal ve kültürel etkileşimi artırmak.

Çalışma Süreci

Projemiz 7 aylık bir proje olup her proje ortağı aynı derecede sorumluluk alacaktır. Her  ayın ilk haftasında yapılacak faaliyetler ortaklara duyurulacaktır. İlgili ayın son haftasında faaliyet videoları, kolajlar Twinspace sayfasına yüklenecektir.

EKİM: Proje ile ilgili tanışma toplantısı. Proje ortakları tarafından okulları ve öğrencilerini tanıtma. Proje ile ilgili afiş ve logo çalışması, öğretmen ve ailelere beklenti anketi yapılması

''Hayatımdaki Ritim'' etkinliği ile öğrencilerimizin şarkılar seslendirmesi

KASIM: 'Sanat Engel Tanımaz'' sloganıyla okullarda sanatsal faaliyetler yapılması(taş boyama,kozalak boyama,Ebru)

Bu faaliyetlerin panoda sergilenmesi

ARALIK-Öğrencilerimizin ailelerinin katılımıyla ''Ben mutluyum, çocuğumda mutlu' 'temalı aile eğitimlerinin gerçekleştirilmesi.

Aileler için "Özel Gereksinimli Çocuğun Kabulü konulu seminer." gerçekleştirilmesi.

OCAK: Öğrencilerimizin ailelerinin katılımıyla' 'Ben mutluyum, çocuğumda mutlu' 'temalı aile eğitimlerinin gerçekleştirilmesi

Aileler için "Olumlu Davranış Geliştirme Teknikleri konulu seminer." gerçekleştirilmesi.

ŞUBAT: Öğrencilerimizin ailelerinin katılımıyla ''Ben mutluyum, çocuğumda mutlu' 'temalı aile eğitimlerinin gerçekleştirilmesi.

Aileler için "Stres Yönetimi konulu seminer" gerçekleştirilmesi.

Proje ortak durum değerlendirme toplantısının yapılması

MART: Öğrencilerimizin ailelerinin katılımıyla' 'Ben mutluyum, çocuğumda mutlu' 'temalı aile eğitimlerinin gerçekleştirilmesi

NİSAN:23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinin paylaşılması

MAYIS:''Özgürlüğe Pedal Çevir''adı atında bisiklet sürme etkinliğinin gerçekleştirilmesi

Proje memnuniyet anketlerinin öğretmen ve ailelere gerçekleştirilmesi. Proje kapanış toplantısının gerçekleştirilmesi. Okullarda proje ile ilgili bir pano oluşturulması.

Beklentiler

1-Özel gereksinimli öğrencilere eğitim veren okullar arasındaki etkileşimi arttırmak, dezavantajları ortadan kaldırmak

2- Ayrıca Özel Gereksinimli öğrenciye sahip ailelerin bilgilendirilmesi,problemlerinin çözümüne yönelik yaklaşımlar geliştirilmesi.

3-Dezavantajlı okullardaki özel eğitim öğretmenlerine eTwinning projesi tecrübesi kazandırılması